Aktiviteter

Det finns massor av saker att göra och vi har fått en bra lokal kontakt, Ulrika som är på plats och anordnar allt inom exempelvis rabatterade golf green-fee, vin & spanska tapasprovningar, olika aktiviteter efter säsong såsom paddla kajak, vandring, vattenskidor, fiske, buggy turer och delfinsafari etc.

Golf

Costa del Sol erbjuder europas bästa golf året runt. Av en radie på 2 mil så finns det hela 32 golfbanor som passar alla typer av spelare och plånböcker. Runt vår lägenhet finns också en utav solkusten absolut bästa banor såsom Valderama, Sotogrande, San Roque.

Fiske

Havsfisket är absolut bäst mellan Mars-Oktober och det är också dessa datum som har flest aktörer anordnar fiskeäventyr. Fisk som finns gott om är ”Tuna” som dessutom kan bli riktigt, riktigt stora.

4-Hjuling/Trecking

Väldigt populärt och görs bland annat rakt uppe i bergen ovanför oss. Turerna är guidade och det finns speciella leder för 4-hjulingarna. Går att kombinera med andra aktiviteter.

Delfinsafari

En perfekt halvdagstur eller dagstur kan vara delfinsafari under vattnet. Antingen med dykutrustning eller med snorkling.

Gym

Det finns ett utomhusgym i anslutning till lekplatsen bara 100 meter från området samt nere vid strandpromenaden kostnadsfritt.

Vindsurfing, Kiting & Surfing

Det finns flertalet uthyrningsställen för alla typer av surfing på Solkusten. Några platser där många åker till för att surfa är Estepona eller Sotogrande.

Dykning

Uppe I Manilva finns det ett dykcenter. De kör olika koncept och kan skräddarsy paket beroende på intresse, tid, plånbok etc. Ulrika är behjälplig till att boka eller ta fram mer information.

Snorkling

Snorkling är bra på flera ställen på kusten och en utav det mest populära utgår från Estepona. Det går populära snorklings turer från Gibraltar eller Marbella också.

Gibraltar

Ett måste för er som besöker denna del av solkusten. Enormt vackert och perfekt för en dagsutflykt. Självklart måste ni åka linbanan upp på berget för att se och träffa alla apor som lever i direkt frihet. Gibraltar är en Engelsk koloni så bli inte förvånade om ni ser en röd dubbeldäckare till buss eller varför inte fish and chips.

Ridning

Det går ett flertal ridresor till denna del av solkusten. Håller tydligen hög kvalité och är ämnade för både nybörjare och proffs.

Stränder

Från våra boende i Sabinillas finns det flera fina stränder inom 5 minuter med fin sand och klart vatten. Här finner ni även en fin strandpromenad som sträcker sig tot 9 km. Borta i Marbella så är utbudet stort men kan också variera en del, men våra rekommendationer är exempelvis Mistral beach i närheten till Puerto Banus.

Sol & Bad

Kusten kallas just solkusten för att man har mest antal soltimmar i Europa, samt ett mikroklimat som gör att vintrarna är relativt varma. Det kan självklart regna, men är inte så vanligt. Solkusten har över 330 soldagar per år en vintertemperatur på ca 15-20 grader och en sommartemperatur på ca 30-40 grader. Som tur väl är så fläktar det ganska bra från havet som gör att temperaturen på sommaren ej känns lika varm.

Marknader

Marknad är stort i Spanien och finns på flera platser. På lördagar har ni en större marknad i Nueva Andalucia, eller varje söndag i Estepona hamn. Det finns även en lokal marknad i Sabinillas / Casares varje söndag. Vi rekommenderar de två förstnämnda.